Lax med räkor!

Igår blev vi återigen bjudna på middag av Paul och Lisbeth ute i Bredared, det var underbart gott. Vi blev serverade lax i ugnen med räkor, sparris och smörstekta champinjoner. Till det blev det en fantastiskt god sås och kokt potatis. Denna middag avnjöt vi samtidigt som vi hejjade fram vårat Elfsborg till seger och ett steg närmare SM-guld. Tack än en gång för den goda maten;)

Steken;)

Då var söndagssteken i magen, den satt inte helt fel kan jag säga. Först stekte jag den en snabbis för att få en fin yta, efter det ställde jag in den i ugnen pp 175 grader i ca 3 timmar där jag ibland öppnade och öste lite sky över den. Till detta serverade jag potatismos och hemmagjord gräddsås med lingon ;) Nu är det matkoma i soffan och invänta solsidan.

Många kalas nu ;)

i helgen har jag hittills inte lagat någon mat för att vi har varit på kalas. igår blev vi bjudna på fantastiskt god kina mat. idag blev det smörgåstårta som var hämtad från Hedins bil i Borås, jag kan starkt rekommendera deras smörgåstårtor ;) men nu börjar jag få lite abstinens för att laga mat så i morgon blir det till att göra en klassisk söndagsstek . ha det fint där ute så hörs vi snart igen ;) puss å kram på er alla !

söndagsmys i Bredared

idag blev man bjuden på en smarrig köttgryta som innehöll nötkött, lök, morötter och en massa grädde. till det fick vi hemmagjorda klyftpotatisar ;) till efterrätt blev det äpplen med kanel som legat i ugnen ;)

kycklinggryta med nudlar

idag blev det en enkel gryta som bestod av kyckling purjolök cream fraishe med smak av chilli och paprika, tillsatte även lite grädde på slutet och några droppar soya ;)

Räktoast

En kväll för någon månad sen var jag sugen på en macka, men tråkigt att äta samma hela tiden. Jag drog ner till Ica och köpte mig ingrediensena till en räktoast. Den innehöll räkor, gräddfil, rödlök, purjolök, dill. Allt toppades med lite roccula och en knippe dill :) Mumsigt värre :P

Thaigryta

För ett tagsen gjorde jag en smarrig thaigryta som betod av kyckling som jag har strimmlat, minimajs, broccoli, bambuskott, paprika och kokosmjöl, till det serverade jag ris :)

Fredagslyx med mamma med sambo

 
Förrätt: En syrlig räkcoktail med smak av salladslök, rödlök, lime, chilli, fryst mango,
gurka och såklart färska räkor.
Varmrätt: Potatis med fetasost, till det blev det fylld fläskfilé, jag gjorde två olika fyllningar. Den ena var fylld med pesto, kapris och basilika den andra var fylld med knaperstekt bacon, fetaost och pujolök. Till detta gjorde jag en rödvinsreduktion.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

sandrafyhr.blogg.se

Detta kommer att vara en blogg som handlar om mat och matlagning.

RSS 2.0